مواد لازم برای تهیه مربای بامجان :
بادمجان قلمی نازک و ریز: یک کیلو
شکر: یک و نیمکیلو
پسته خلال یا پودر برای تزیین مربا بادنجان
آب: چهار لیوان (آب تا جایی که روی بادمجانها را بپوشاند)
وانیل شکری یک قاشق چایخوری
آهک چند قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای بادمجان :
پوست بادنجانها را نازک گرفته و یکشب در آب با محتوی آهک قرار بدهید.
برای تهیه آبآهک، پودر آهک را در آب حل کنید و بعد آن را از صافی گذرانده تا ذرات معلق در آن دیده نشود.
بعد از یکشب به مدت یکشب دیگر نیز بادنجانها را در آب خالص و تمیز قرار بدهید و در این مدت، چندین بار آب را عوض کنید.
بعد از اتمام این مراحل، بادمجانها را در قابلمه و مقداری آب ریخته و اجازه بدهید تا بجوشد.
بعدازاینکه دو سه دقیقه جوش زد، آب را خالی و بادنجانها را آبکش کنید و سپس مجدداً با آب تمیز و سرد بجوشانید.
این عمل را چندین بار تکرار کنید تا زمانی که بادمجانها پخته و آهک از آنخارج شود.
بعدازاین مرحله شکر و یک لیتر آب را مخلوط و روی حرارت قرار داده و وقتی جوش آمد بادمجانها را داخل آن ریخته و حرارت را ملایم کنیدتا شربت قوام آمده و به خورد بادمجانها برود.
بعد آب یک عدد لیمو را به همراه وانیل شکری به مربا اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بردارید.
پس از خنک شدن در ظرف ریخته و در یخچال قرار بدهید.
هنگام مصرف با پودر پسته، گردو و یا غنچه گلمحمدی تزئین کنید.



تسوجنیوز/ مهرماه 98