حیوان مهاجم در روستاهای بخش تسوج شبیه گرگ نیست!/ گرگاس موجودی خطرناک تر از گرگها که در تسوج دیده شده است
معاون فنی ادارهکل محیط زیست آذربایجانشرقی با اشاره به اولویت حفظ امنیت و سلامت مردم در مسایل زیست محیطی اعلام کرد: مجوز لازم برای دفع «گرگاس» در استان صادر شد.
به گزارش تسوجنیوز به نقل از آذرقلم، اواخر شهریور ماه امسال خبری مبنی بر حمله گرگ به مردم روستاهای «چشمه کنان» و «غلمانسرای» شهر تسوج، از توابع شهرستان شبستر، و مجروح شدن چند نفر در اثر وقوع این اتفاق، در رسانه های آذربایجان شرقی منتشر و بعد مشخص شد که این حیوان نه گرگ، بلکه گرگاس بوده است.
میرمحسن حسینی قمی در گفتگو با ایرنا با یادآوری حمله گرگاس در شهرستان شبستر، در خصوص حضور گوشتخواران مهاجم به خصوص گرگ در محیطهای انسانی، اظهار داشت: گرگ بر اساس غریزه به محیطهای انسانی وارد نمیشود.
وی ادامه داد: وقتی گرگ وارد محیط انسانی شود و خسارت بزند، در این صورت این حیوان مشکوک به بیماری هاری میباشد که با هماهنگیهای لازم با اداره کل دامپزشکی، آزمایش هاری و اقدامات پیمایشی و در صورت نیاز واکسیناسیون در منطقه انجام میشود.
قمی گفت: با توجه به گزارشات دریافتی مبنی بر حمله گرگ به مردم در شهر تسوج در روزهای گذشته، بررسیهای انجام شده نشان داد که رفتار حیوان حمله کننده شبیه گرگ عادی و یا حتی گرگ هار نیست.
وی اظهار داشت: همچنین بررسی فیلم برداشته شده توسط یکی از اهالی از این حیوان، نشان داد که رفتار آن شبیه گرگاس است.
معاون فنی اداره کل محیط زیست آذربایجانشرقی افزود: گرگاس حیوان بسیار خطرناکی است که تهدید بزرگی برای تنوع زیستی محسوب میشود و ذخایر ژنتیکی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی اضافه کرد: این حیوان که از آمیزش سگ و گرگ متولد میشود، چون ارزش ژنتیکی ندارد و تهدیدی برای جوامع انسانی است، مجوز دفع آن از سوی سازمان محیط زیست صادر شده است.
قمی ادامه داد: در این راستا اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ۲ فقره مجوز اتلاف گرگاس صادر کرده که براساس آن ۳ نفر از روستای چشمه کنان و ۲ نفر نیز از روستای غلمانسرای شهر تسوج میتوانند در هر جا که این حیوان را مشاهده کنند، نسبت به دفع آن اقدام کنند.
وی گفت: سال گذشته نیز در شهرستانهای تبریز و کلیبر، گرگاس دیده شده بود.